Свържи се с ACDC.bg в
Свържи се с ACDC.bg в Facebook Свържи се с ACDC.bg в Facebook Свържи се с ACDC.bg в Google+ Свържи се с ACDC.bg в Google+ Свържи се с ACDC.bg в Twitter Свържи се с ACDC.bg в Twitter Свържи се с ACDC.bg в Pinterest Свържи се с ACDC.bg в Pinterest Свържи се с ACDC.bg в YouTube Свържи се с ACDC.bg в YouTube

Акумулатора няма достатъчен капацитет

Акумулатора няма достатъчен капацитет

Най-очевидното обяснение е, че акумулатора е достигнал края на експлоатационния си срок в следствие на нормално износване, затова е загубил по-голямата част от активната маса.

Експлоатационния срок на всеки акумулатор до голяма степен зависи от дълбочината на разреждане. В действителност, правилния избор на акумулатор с точния капацитет и пусков ток посочен от производителя на автомобила би гарантирало дълъг експлоатационен срок.

Не подценявайте допълнителното електрическо оборудване в автомобила понякога едина мощна стерео уредба може доста да съкрати експлоатационния срок на акумулатора.

Когато се изчислява консумацията винаги да се вземат предвид и допълнителните устройствата които изискват захранване, както и устройствата за зареждане.

Дълбоко разреждане поради липса на достатъчен капацитет, алтернатора или зарядното устройство може също да е ускорило загубата на активна маса и е довело до кратък жизнен цикъл на акумулатора.

Друга възможна причина за преждевременна повреда на акумулатора е сулфатизация. По принцип сулфатизацията е резултат от два фактора: степента на зареждане и времето за разреждане на акумулатора. Сулфатизацията не само възпрепятства процеса на зареждане, но също така може да доведе до образуване на големи кристали, които създават мост между две плочи, и да предизвика късо съединение. В случай на такова късо съединение волтажът на акумулатора бързо ще се увеличи, когато той е свързан със зарядно устройство. За зарядното устройство това ще бъде индикация, че акумулатора е напълно зареден и ще се изключи, оставяйки акумулатора незареден.

Автор: ACDC.bg © 2013-2014