Свържи се с ACDC.bg в
Свържи се с ACDC.bg в Facebook Свържи се с ACDC.bg в Facebook Свържи се с ACDC.bg в Google+ Свържи се с ACDC.bg в Google+ Свържи се с ACDC.bg в Twitter Свържи се с ACDC.bg в Twitter Свържи се с ACDC.bg в Pinterest Свържи се с ACDC.bg в Pinterest Свържи се с ACDC.bg в YouTube Свържи се с ACDC.bg в YouTube

Всмукване на акумулатора

Всмукване на акумулатора

При различни обстоятелства в капсулования акумулатор може да се образува частичен вакуум. Температурата на акумулатора и налягането на околната среда играят роля, но отговорни са предимно рекомбинацията и реакциите на разреждането. След приключване на зареждането рекомбинацията продължава, докато се използва по-голямата част от кислорода в акумулатора. Общият обем в акумулатора намалява малко по време на разреждането. Дълбоко разредени акумулатори често имат "всмукан навътре" вид. Акумулатори с големи клетки могат да имат този вид дори и когато са напълно заредени.
„Всмуканат навътре“ акумулатор трябва да бъде зареден, но ако след зареждане остане в този вид, то той спокойно може да бъдат пренебрегнат. Въпреки това, ако само една клетка има или няма такъв вид, ще е разумно акумулатора да бъде тестван.

Автор: ACDC.bg © 2013-2014