Акумулатори Търсене
Търсене по Марка, Модел, Капацитет (Ah), Стартов ток (A)
Свържи се с ACDC.bg в
Свържи се с ACDC.bg в Facebook Свържи се с ACDC.bg в Facebook Свържи се с ACDC.bg в Google+ Свържи се с ACDC.bg в Google+ Свържи се с ACDC.bg в Twitter Свържи се с ACDC.bg в Twitter Свържи се с ACDC.bg в Pinterest Свържи се с ACDC.bg в Pinterest Свържи се с ACDC.bg в YouTube Свържи се с ACDC.bg в YouTube

Акумулатори BOSCH, VARTA, STERN произведени от Johnson Controls
 

 

Акумулатори BOSCH S5 Silver Plus, VARTA Silver Dynamic, STERN SONNE Series
Made in EU - Johnson Controls

AGM Акумулатори BOSCH S5 Silver Plus AGM, VARTA Silver Dynamic AGM
Made in Germany - Johnson Controls

Акумулатори BOSCH S5 Silver Plus AGM
Акумулатори VARTA Silver Dynamic AGM

AGM Акумулатори произведени в Германия по най-високите немски стандарти.
С избора на най-новата AGM технология, вие получавате изключителен акумулатор, който е в състояние да захрани и най-взискателните превозните средства с най-високо ниво на оборудване.
- Перфектни за захранване на автомобили със Start-Stop система.
- - предлагат три пъти по-голяма издръжливост в сравнение с конвенционалните акумулатори.

Акумулатори BOSCH S4 Silver, VARTA Blue Dynamic
Made in EU - Johnson Controls

Акумулатори BOSCH S4 Silver
Акумулатори VARTA Blue Dynamic

Най-продаваните акумулатори на BOSCH и VARTA с най-доброто съотношение качество - цена.
Акумулатори напълно отговарящи на изискванията за оригинално вграждане OE (Original Equipment) на автомобилните производители, предлагащи най-добрата в класа си мощност и ефективност при студен старт и всичко това съчетано с дълъг експлоатационен живот.

4 ФАКТОРА, които значително скъсяват живота на автомобилните акумулатори

 
Екстремни температури
Високите летни температури предизвикват сулфатизация и корозия при акумулаторните батерии. За съжаление тези проблеми се виждат през зимата при минусови температури - трудно стартиране на двигателя и неприемане на заряд от акумулатора.
Продължителен престой
Паркиран автомобил използва на ден до 1% от капацитета на акумулатора. В зависимост от температурата на околната среда, възрастта на акумулатора и естествения саморазряд, пълно изтощаване ще настъпи в рамките на няколко седмици.
Шофиране на къси разстояния или при градски условия
Шофирането на къси разстояния не осигурява достатъчно време за зареждане на акумулатора. През зимата използването на повече ел. консуматори прави нещата още по-лоши. Системното недозареждане води до стратификация на акумулатора.
Електрическа система
При по-старите превозни средства по-често възникват проблеми с електрическата система. Най-често срещания проблем при тези автомобили е недозареждане или презареждане - основна причина за скъсяване живота на акумулатора.
Акумулатори - Техническа информация Експлоатация и Поддръжка

На пръв поглед автомобилния акумулатор е просто една кутия, доставяща електрическа енергия. Благодарение на техническите постижения в сектора на акумулаторните батерии, за повечето потребители, това наистина е всичко, което трябва да знаят.
Ако във вашия автомобил е поставен правилният акумулатор - с точния Капацитет (Ah), Пусков ток (A) и се поддържа както трябва, можете наистина "да поставите акумулатора и да забравите".
Накратко ще се опитаме да разгледаме най-често срещаните проблеми, с които може да се сблъска всеки собственик на автомобил.
Да вникнем в начина на действие на акумулатора и правилната му експлоатация.
Да разгледаме сложността на явлението акумулаторна батерия, което е свързано с електротехниката, химията и металургията.
Да оборим някои често срещани полуистини и чисти лъжи.