Свържи се с ACDC.bg в
Свържи се с ACDC.bg в Facebook Свържи се с ACDC.bg в Facebook Свържи се с ACDC.bg в Google+ Свържи се с ACDC.bg в Google+ Свържи се с ACDC.bg в Twitter Свържи се с ACDC.bg в Twitter Свържи се с ACDC.bg в Pinterest Свържи се с ACDC.bg в Pinterest Свържи се с ACDC.bg в YouTube Свържи се с ACDC.bg в YouTube

TPPL Акумулатори

TPPL Акумулатор Odyssey

Следваща стъпка в развитието на AGM акумулаторите с абсорбираща стъклена вата е Odyssey® TPPL (Thin Plate Pure Lead) - тънка плоча от чисто олово (99,99%), а не сплав. Плочата от чисто олово може да се направи много по-тънка, и така да се поберат повече плочи в акумулатора. Повече плочи в акумулатора означава по-голяма повърхност, което съответно означава повече мощност. В действителност, тези акумулатори са способни да предоставят на двигателя пусков ток над 2250 ампера за 5 секунди - двойно или тройно повече от конвенционалните акумулатори със същия размер, дори и при много ниски температури. Те могат да издържат до 400 цикъла заряд / разряд и до 80% дълбочина на разреждане.

Орбиталните акумулатори на Cyclon, Genesis и Odyssey, също така използват чисто олово, но с доста по-различна конструкция. Те имат две дълги плочи от чисто олово и калай, навити на стегната спирала. Смята се, че тази конструкция елиминира движението на плочите една към друга и така се намалява значително отделянето на активна маса..

Автор: ACDC.bg © 2013-2014